WiE is Patrick Pickart?

PATRICK PICKART, in het echte leven Patrick Gillard, werd geboren te Brussel op 29 juni 1971.

Hij is nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel iemand, intens levend. Daarbij schept hij plezier door het creëren.

Al van jongs af aan tracht hij zijn gevoel te volgen en is hij gepassioneerd door de unieke-,
mooie en harmonische dingen des levens. Zijn kijk op het leven is soms filosofisch, meestal optimistisch, inspirerend en soms héél surrealistisch.

In 1994 behaalde hij het diploma Industrieel Ingenieur vliegtuigmechanica.
Onmiddellijk hierna studeerde hij veiligheidstechnieken aan de VUB. Het studeren nog niet beu, volgde hij later nog een opleiding Security Management aan de KULeuven.

Naast de exacte wetenschappen komt hij als goochelaar in aanraking met de mystieke wereld van hypnose. Nieuwsgierig als hij is om er meer over te weten, begint hij alles over dit onderwerp te lezen. 

Verder volgde hij diverse hypnosecursussen in binnen- en buitenland en is hij
gecertifieerd als hypnotherapeut door de National Guild of Hypnotists.

Nu wil Patrick graag met passie zijn kennis delen met het grote publiek om zo het taboe rond hypnose te doorbreken, en dit aan de hand van educatieve en entertainende lezingen, demonstraties, workshops en TV optredens.

Enkele jaren geleden komt hij in Zweden in aanraking met de wereld van het coachen en NLP.  Door raakvlakken te zien met hypnose, schoolt Patrick zich verder in het individueel coachen, alsook het teamcoachen en richt ‘Growing Balloons’ op: ‘Creative Coaching for Creative People’. Een concept met als doel om mensen te helpen groeien. 
Als avantgardistisch hypnotiseur, ontwikkelt hij continu hypnosetechnieken alsook manieren om hypnose toegankelijker te maken door bv. hypnose te gaan integreren in kunst (podiumkunsten, schilderkunst, fotografie, muziek, modewereld, …). 
Sinds kort heeft hij een eigen HypnoMansion in de rand van Brussel (Merchtem) met een heus HypnoSeum waar je zijn collectie van meer dan 1500 hypnoseboeken alsook andere HypnoCuriosa kan bewonderen. Gezien een gezelschapsspel ontbrak in deze collectie, heeft hij besloten die dan maar zelf te ontwikkelen. ‘Hypnose, The Battle of the Minds’ is een fun, intellectueel en enig spel te wereld rond het thema hypnose.
Je kan dus voor alles wat met hypnose te maken heeft, bij hem terecht.

Hypnoseboek Patrick Pickart
Patrick Pickart Gert Late Night
TV EN RADIO REFERENTIES
België
The Big Live (Jim TV), Café Corsari (VRT1), Tomtesterom (VRT1) , Lichaam van Coppens (VTM), Tournée General (Ring TV), Radio Q-Music, MLF (TOREADOR), Jonas & Van Geel (VTM), Belgium’s Got Talent (VTM), Tabula Rasa (VRT1), TMF, De Zoete Inval (Radio 2), Bruzz radio, Visite (Stories TV), Gunk TV, WTV Nieuws, Les Heros du Gazon (RTBF), The Battle (VTM), Bij De Backer (Plus TV), Zonde van de Zendtijd (Canvas), De Ochtendshow (MNM), Vanity Plates (VTM), Generation M (MNM), Iedereen Beroemd (VRT1), De Mol (Play 4), Living Plus (TV Plus), Waarheid, Durven of Doen (VTM), NRJ Get up (NRJ radio), De Klaptafel (Brents TV), Florian vous donne la parole (Radio Tipik/RTBF), De Weekend Club (Radio Mol), Het Verboden Woord (Radio QMusic)
 
Nederland:
BZT Show (NPO3), StukTV (YouTube), De Gouden Kooi (Tien TV), Try Before You Die (BNN), Fobiac (Veronica), Man Bijt Hond (NCRV), Streetlab – Niet Te Geloven (NPO3), Summertime – The Bucket List (Veronica) – Holland Got Talent (RTL)

Frankrijk:
Guillaume Pley 2.0 (NRJ) 

 

The HypnoMansion

In mijn Hypnomansion heb ik mijn praktijk, een Hypnostudio alsook mijn Hypnoseum. Naargelang jouw keuzes en behoeftes, kunnen we allerlei richtingen uit om op boeiende en creatieve manier je brein in veranderingmodus te brengen en je zo te leren focussen op jouw doel.

Meer info via onderstaande link. 

Logo Patrick Pickart Zwart
praktijk hypnotherapie patrick pickart
Hypnomobile
praktijk patrick pickart voor hypnotherapie hypnoseum

Zoek je een TEAMactiviteit?

In de rubriek trajecten kan je ontdekken op welk niveau ik jou of een team op een vernieuwde manier kan helpen veranderen.